środa, 30 czerwca 2010

LODY BRZOSKWINIOWE

1 PUSZKA BRZOSKWIŃ (820 g)
1 DUŻY KUBEK JOGURTU GRECKIEGO (400 g)
1 ŁYŻKA EKSTRAKTU WANILII
3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 


Brzoskwinie zmiksuj wraz z syropem, dodaj ekstrakt, cukier puder i na końcu jogurt - wymieszaj na jednolita masę i mocno schłodź w lodówce. Następnie zamrażaj w maszynce dol lodów według instrukcji na opakowaniu. 




Jeśli nie mamy maszynki możemy wykonać takie lody mikserem zamrażając je w metalowym pojemniku i wyciągając co  godzinę kiedy lody zaczną się zamrażać  przy ścianach, miksujemy je i z powrotem zamrażamy. Powtarzamy tak do uzyskania jednolitej masy  ok 2-3 razy. Przed podaniem lody trzeba wyjąc ok pół godziny wcześniej a nawet godziny aby można było łatwo wyjąć z zamrażalnika.
Smacznego


www.magiawkuchni.blox.pl